Loopbaankoerstraject

Welke stappen doorloop je tijdens het koerstraject?

We gaan eerst in op je biografie. Dat kan uitgebreid, maar ook kort. Jij bepaalt wat je zelf wilt. Hieruit worden patronen zichtbaar die in jouw leven spelen, de keuzes die je hebt gemaakt en het verband met je huidige situatie. Kwaliteiten én uitdagingen komen uit je biografie naar voren. Je gaat inzien hoe je uit je kracht in je valkuil schiet en hoe je daar grip op kunt krijgen.

Er wordt ook gekeken naar de overtuigingen die aan jouw gedrag ten grondslag liggen wat je bij herhaling vertoont. Mogelijk ben je daardoor niet in staat om te ervaren wat je echt graag wilt doen. Hier ligt een kans op het verkrijgen van helderheid in wensen en mogelijkheden.

Daarna gaan we op zoek naar zingeving en vitaliteit: wat geeft energie, wat kost energie en hoe ga je ervoor zorgen dat hier een balans in komt?

Welke waarden zijn nu echt belangrijk voor jou? Dit kunnen de bakens zijn voor de volgende stappen. Welke werkzaamheden horen hierbij?

Aan het eind van het traject weet je wat je wilt en ook wat ervoor nodig is om daar te komen.

We sluiten af met een concreet plan voor de toekomst.

Re-integratie 1ᵉ & 2ᵉ spoor

Wanneer je door ziekte bent uitgevallen, kun je worden begeleid bij terugkeer naar je huidige werkgever, eventueel in een nieuwe of aangepaste functie: re-integratie eerste spoor.

Wanneer de kans bestaat dat je niet kunt terugkeren in je huidige werk, dan schrijft de Wet verbetering poortwachter voor dat je een zogenoemd tweede spoor re-integratietraject moet volgen.

Dat is vaak niet gemakkelijk, en er kunnen gevoelens van weerstand en onrecht zijn. Je raakt misschien het werk kwijt wat je het allerliefst doet. Maar je zou het ook als een mogelijkheid kunnen zien om je te oriënteren op andere richtingen. Je kunt de kans grijpen om te ontdekken wat je nog wél kunt en in welke andere functies je je ook zou kunnen ontplooien. Door het traject kan weer licht gezien worden aan het eind van de tunnel.

Re-integratietrajecten worden veelal uitgevoerd in samenwerking met arbeidsdeskundig bureau De Hoop & Partners.

Outplacement

Wanneer je dienstverband door bijvoorbeeld een reorganisatie of een onoplosbaar arbeidsconflict wordt beëindigd, kan dat een enorme impact hebben. Zo’n gedwongen vertrek brengt vaak veel onzekerheid met zich mee.

In een outplacementtraject word je intensief ondersteund in het zoeken naar en vinden van een passende andere werkkring. Het begint altijd met een loopbaankoerstraject. Het gaat echter verder en eindigt pas als jij daadwerkelijk een nieuwe loopbaan gevonden hebt en niet meer bij de huidige werkgever in dienst bent.

Als vanaf het begin duidelijk is dat je je werkplek moet verlaten, is er altijd ruimte voor rouwverwerking; dit krijgt de tijd die het nodig heeft.

Werkfit Traject UWV

Als je een arbeidsongeschiktheids- of ziektewetuitkering (WIA/WGA of ZW) ontvangt, dan kun je bij UWV een Werkfit traject aanvragen. Het gaat daarbij nog niet om re-integreren in werk, maar om wat daaraan vooraf gaat: uitzicht om weer fit te worden om aan de slag te gaan, ter voorbereiding op vrijwilligerswerk, een betaalde baan of het zelfstandig ondernemerschap.

Tijdens zo’n traject volgen we in grote lijnen de stappen uit het loopbaankoersonderzoek. Je krijgt alle rust en tijd om je te oriënteren, waardoor zicht ontstaat op nieuwe stappen in je leven en je werk.

Als je na dit traject weer aan de slag wilt, dan kun je hierop een vervolg krijgen in de vorm van begeleiding naar de arbeidsmarkt, uitgevoerd door een andere, hierin gespecialiseerde coach.

UWV Werkfit trajecten worden uitgevoerd in samenwerking met arbeidsdeskundig bureau De Hoop & Partners.

We zijn er klaar voor wanneer jij dat bent

Niet zeker of coaching iets voor jou is?

We beantwoorden graag je vragen